VIDEOKAMERÁS FORGALOMELLENŐRZŐ RENDSZEREK

A jelzőlámpás csomópontvezérlő berendezésekhez kifejlesztett videó-detektoros rendszer feleslegessé teszi az útburkolatba helyezett induktív érzékelő hurkok használatát, lényegesen csökkentve az üzemeltetési költségeket. A tilos jelzésen áthaladó járműveket, vagy a gyorshajtókat fényképező automata rendszereink megkönnyítik a rendőrség munkáját, a szabálysértések dokumentálását.

 

A rendszámfelismerő és naplózó kamera + szoftverrendszer egyaránt szolgál álló és haladó gépjárművek rendszámának felismerésére. Mélygarázsok,  fizető parkolók, gépjármű telephelyek kapuinál történő be és kiléptetésekre, országút vagy egyéb közterületek  figyelésére, az elhaladó járművek naplózására, fogalomszámlálásra stb. egyaránt alkalmas.

 

A rendszámfelismerő szoftver “input”-ja az autó elejéről vagy hátuljáról készített videofelvétel egy vagy több képkockája. A szoftver alakzatfelismerő modulja a bemeneti képkockán vagy képkockákon megkeresi a rendszámtáblát és azon a rendszámot, majd “output”-ként a rendszám betűinek és számjegyeinek szabványos kódsorozatát (ASCII kód) szolgáltatja. Az így megkapott adatokkal aztán már többfajta beléptetési és nyilvántartási feladat végrehajtható.