UTCAI PARKOLÁSIRÁNYÍTÓ RENDSZER

Városaink növekvő forgalmi terhelése, valamint az ehhez képest stagnáló, vagy csak kis mértékben emelkedő parkolóhelyszám komoly közlekedési problémákat okozhat egy belvárosi, vagy egyéb, sokak által látogatott helyszíneken. A felszíni parkolás forgalomterelési problémáira nyújt modern megoldást az utcai parkolásirányító rendszer, mely a mélygarázsokban elterjedthez hasonlóan egyedileg  figyeli a kijelölt parkolóhelyek foglaltságát, azok adatait összegyűjti, majd egy előre megadott szabályrendszer alapján irányítja a rendszerhez csatlakoztatott kijelző táblák megjelenítését

Az érzékelést ebben az esetben az útburkolatba épített szenzorok végzik, melyek lehetnek kábeles, rádiós bekötésűek, vagy akár  egy zárt parkoló terület esetén  összefogottan, az úttorkolatnál elhelyezett számlálóhurkok is elvégezhetik.

A megjelenítő táblák választhatóak LED-es, vagy forgólapos számkijelzéssel, illetve opcionálisan feliratok megjelenítésével is.

A központi egység rádiós, vagy vezetékes kapcsolaton keresztül is kapcsolódhat mind az érzékelőkhöz, mind a kijelző egységekhez.