SEBESSÉGKORLÁTOZÓ ÉS MEGJELENÍTŐ ESZKÖZÖK

Az automata sebességkorlátozó tábla a beállított sebességhatárok túllépésekor villogó fényjelzéssel  figyelmezteti a közeledő gépjármű vezetőjét.

Érzékelő

A sebességet nagy pontosságú mikrohullámú radar méri. Az érzékelési távolság gépjármű típustól és a környezeti körülményektől függően 50-200 méter között változik.

Kijelző

A kijelző egység nagy fényerejű LED-ekből áll. A nagy fényerőnek köszönhetően a jelzés erős napsütésben is tökéletesen látható. Sebesség- túllépés esetén a  figyelmeztető jelzés 3× villan fel 1-1 másodpercre, 0,5 másodperces szünetekkel. Folyamatos gyorshajtás esetén a villogás akkor szűnik meg, ha a sebesség a megengedett határérték alá csökken, illetve ha a gépjármű elhaladt a tábla mellett. Ezek a paraméterek szoftveresen módosíthatók!

Vezérlő egység

A vezérlő egység napszaktól függően programoz- ható két különböző határérték túllépésének (pl. nappal 50, éjjel 30) kijelezésére, beépített nagy pontosságú órája alapján.

A készülékbe opcionálisan memóriakártya helyezhető, melyre a sebességtúllépéseket tárolja óra- perc pontossággal.

Az óra beállítása és a mérési adatok lekérdezése számítógép segítségével történhet, a beépített Bluetooth kommunikációs modulon keresztül.

A tábla egyéb szöveges vagy grfikus kijelző modulokkal is bővíthető, melyek információ tartalma GSM hálózaton keresztül (SMS, GPRS) on-line módon frissíthető.